Welkom

... op de mijn eigen pagina. Hiermee ben ik net begonnen en hierop zal ik steeds dingen zetten over mijn leven in Australie. Nadat we op 28 Februari van Nederland naar Australie zijn verhuisd is er veel veranderd.


In Nederland

Tot 25 februari 2008 woonde in Nederland. Ik ging toen naar school in Bilthoven, naar de Juliana school. Dat is een fijne school en ik heb daar veel goede vriendinnetjes en vriendjes. Deze mis ik wel nu ik in Australie woon en ik kijk ernaar uit om ze weer te zien als we weer in Nederland zijn.


Australie

Australie is een heel groot en heel mooi land. Het is groter dan Europa en er wonen maar iets meer meer mensen dan in Nederland. Wel wonen er veel verschillende dieren. Veel van die dieren leven alleen in Australie. Heel bekend zijn de kangaroo, possum, platypus, koala, gecko en dragons. Ook zijn er gevaarlijke slangen, maar die zijn heel bang voor mensen en bijten alleen  maar als je ze gaat plagen. Ook zijn er gevaarlijke spinnen, zoals de red-back spin, die je kunt herkennen aan aan de kleuren op hun rug. Dus moet je altijd wel voorzichtig zijn.
In Australie is het vaak heel mooi weer. Wij wonen bij Brisbane in Queensland en daar is het bijna altijd mooi weer. In de winter is het overdag nog steeds 20 - 25 graden en bijna elke dag schijnt de zon. In de nacht kan het wel koud worden (minder dan 10 graden celcius).

Australie ligt aan de andere kant van de wereldbol. Daarom is het hier winter als het in Nederland zomer is. Ook is er een tijdverschil. In Brisbane, waar we wonen, begint de dag 9 uren eerder dan in Nederland (zomers met zomertijd 8 uren eerder). Mijn schooldag is al afgelopen als de schooldag in Nederland begint.


Leuke dingen in Australie

Net als in Nederland zijn hier ook veel leuke dingen om te doen. We zijn al naar verschillende Wildlife parken geweest waar je veel dieren kunt zien die in Australie wonen. Vaak kun je er ook kangaroos voeren. Ook zijn er dierentuinen met dieren die buiten Australie leven.
In Musea kun je veel leuke dingen zien en uitproberen. In de stad zijn veel kleine speeltuintjes waar we vaak even kunnen spelen.
Langs de kust zijn er mooie stranden en daar ga ik graag schelpjes zoeken en met zand spelen.
Graag ga ik naar de Library waar je lekker kunt knutselen, boeken, videos en spelletjes kunt lenen.


School in Australie

Na de verhuizing zijn we naar een paar scholen wezen kijken en heb ik samen met mijn papa en mama gekozen voor Genesis Christian College. Dat is een mooie school, met hele leuke juffen en heel veel ruimte en mooie speeltuinen.
Het was wel wennen dat iedereen in een schooluniform naar school gaat. Daarom moest ik ook direkt een schooluniform kopen. Een jurk met hoed en zwarte schoenen voor de gewone dagen. Op dinsdag heb ik sport en moet ik een sportuniform aan met sportschoenen. De hoed is nodig omdat hier bijna altijd de zon schijnt. Als je de hoed vergeet mag je niet buiten spelen.

Alle lessen zijn in het engels en dat was in het begin wel moeilijk. Daarom heb ik les in Engels gehad van een juf die ook ook Nederlands kan. Ook lees ik veel Engelse boekjes. Nu kan ik alles al goed begrijpen en kan ook Engels praten en lezen. Omdat dat zo goed gaat heb ik ook al 2 certificaten gehad voor het goed Engels leren (en twee certificaten voor thuislezen).


Wonen in Australie

De eerste weken woonden we op een huisje op de camping. Nu wonen we in Cashmere. Dat is aan de rand van Brisbane. Ook hier wonen we in het bos (noemen ze bush). De tuin is vooral bush en daarin leven allerlei dieren zoals kikkers, possums, wilde kalkoenen, slangen, lizards, dragons, muizen en heel veel vreemde insecten. Ook zie je hier mooie vogels met allerlei kleuren. Ook maken ze heel andere geluiden dan in Nederland.
Ik heb hier een eigen kamer net als mijn broertje Jorick. Mijn bed en kasten hebben we uit Nederland meegenomen.
Papa heeft al een schommel in de tuin gemaakt en ringen om aan te hangen.


Meer info over ons

Meer over ons kun je lezen op onze gezamelijke website:
http://www.vandijktrack.com/
of op de webpagina van mijn broertje:
www.vandijktrack.nl/jorick


Contact

Mijn email adres kun je vinden op de volgende pagina:
www.vandijktrack.com/contact.htmAfscheid van ons huis in Bosch en Duin
Ons eerste huisje in Australie op de camping
Mijn schooluniformen
Onze tuin
Waar we nu wonen.
Een possum in de tuin
Een meer dicht bij ons huis.
Mijn kamer inrichten met onze spullen uit Nederland.
Nicole's Pagina